Alkmaar, 02 februari 2015. De heren van DAW ontvingen zaterdagavond de koploper in de Bond 3e Klasse B in de Hoornse Vaart. Oceanus uit Aalsmeer staat bekend om snel spel en daar wisten de Alkmaarders in de eerste confrontatie niet goed mee om te gaan (12-8). Maar in de return kwam DAW zelfs op een 6-4 voorsprong in het derde kwart, nadat een zware overtreding vier minuten 'powerplay' opleverde en een strafworp. Helaas voor de thuisploeg werd een stunt voorkomen. Oceanus kwam terug en uiteindelijk werd het 7-7.

De strategie van DAW was de snelle tegenstander hoog op te vangen en weinig ruimte te geven. Dit pakte de eerste twee perioden goed uit. Met een doelpunt van Leon Hoekman en een benutte strafworp van Max Noordanus werd de eerste periode afgesloten met een 2-1 voorsprong. Ook in de tweede periode bleven de teams aan elkaar gewaagd en werd slechts eenmaal uit een man meer situatie gescoord door Oceanus. Halverwege de derde periode leverde een agressieve reactie van een Oceanus-speler hem een permanente uitsluiting op. Voor DAW betekende dit een strafworp en 4 minuten spelen met een man meer. De bijbehorende strafworp werd wederom benut door Noordanus en in de 4 minuten man-meer situatie werd een voorsprong opgebouwd van 6-4.

Toen begin vierde periode het aantal spelers aan twee kanten weer gelijk was kon Oceanus de stand nog omdraaien tot  6-7. Gelukkig voor DAW viel 1:15 minuut voor tijd nog de verdiende gelijkmaker, nadat een schot nog van richting werd veranderd. Dat de eindstand 7-7 bedroeg was vooral te danken aan de keepers van beide teams die hun doel goed wisten te verdedigen.

DAW is terug te vinden op de 7de plaats in de Bond 3e klasse A, in een gestage opmars vanuit de onderste regionen. Volgende week heeft het de kans om revanche te nemen op nummer 8 Hoorn 1 en los te schudden. Hoorn zette DAW in oktober aan de kant met 6-13.

Bekeken: 1506x