Alkmaar, 05 februari 2015. De regionaal commandant van de brandweer, Steven van de Looij, is het niet eens met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard over het samenvoegen van de duikteams van Heerhugowaard en Hoorn. Dit voorstel is gedaan naar aanleiding van het duikongeluk in Koedijk op 4 augustus 2014, waarbij brandweerduiker John Impink om het leven kwam. 

Beide duikteams staan sinds het ongeluk op non-actief tot het onderzoek naar het ongeluk klaar is. Het college van Heerhugowaard stelt voor om de teams op 27 maart, wanneer de Veiligheidsregio weer vergadert, te laten fuseren. In deze waterrijke omgeving is het extra belangrijk dat er altijd een duikteam beschikbaar is vanwege de grotere kans op waterongevallen waarbij de brandweer bijvoorbeeld mensen uit een te water geraakte auto moet halen. Door de teams van Heerhugowaard en Hoorn samen te voegen zou beter gegarandeerd kunnen worden dat er bij zulke ongevallen altijd een duikteam in actie kan komen.

Van de Looij vindt echter dat er pas over fuseren gesproken zou moeten worden als het onderzoek naar het duikongeluk echt afgerond is. Dat is waarschijnlijk eind februari.

Pin It
Bekeken: 1555x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/