Alkmaar, 05 februari 2015. Voor hun nieuwste voorstelling Dit Is Geen Droom heeft Alkmaar's stadsgezelschap Unieke Zaken zich laten inspireren door de Belgische kunstschilder René Magritte. Met het aanstekelijke surrealisme van Magritte laat Unieke Zaken haar publiek zien waartoe de eigen verbeelding in staat is. Het resultaat is een fantasierijk theatersprookje boordevol humor. In Dit Is Geen Droom komt een museum tot leven. Drie figuren stappen uit hun schilderij en nemen het publiek mee naar een wereld waarin niets is wat het lijkt. Ze handelen en doen de gewoonste dingen, maar dan net even anders. Ze verrassen en verbazen, zoals dat ook in een droom gebeurt.

 

Dit Is Geen Droom is de dertigste productie van Unieke Zaken, en de vierde in samenwerking met regisseur Martin Hofstra. Samen maken ze wervelend theater dat barst van de verbeeldingskracht. Dit Is Geen Droom is een mix van objecttheater, mime, goocheltrucs, humor en muziek. Daarmee is ook deze voorstelling een typische Unieke Zaken-productie geworden: "Het is volwassen theater voor kinderen", omschrijft Arjan Bouwmeester (acteur), en daarmee misschien wel net zo leuk voor ouders.

 

Dit Is Geen Droom is van februari tot november te zien in diverse theaters in Nederland. Op 12, 13 en 14 februari houdt het gezelschap een try-out in hun thuisbasis Fabrique Unique in Alkmaar. Op 15 februari is de première in TAQA Theater De Vest, en op 16 en 17 februari zijn er schoolvoorstellingen. Kijk op www.uniekezaken.nl voor de volledige speellijst.

 

Pin It
Bekeken: 2107x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/