Alkmaar, 05 februari 2015. Het eerste deel van de verbouw van Outdoorpark Hoornse Vaart is volgens planning opgeleverd. Er zijn 10 palen geslagen en 9 nieuwe elementen toegevoegd. Een tweede team gaat binnenkort aan de slag om het permanente veiligheidssysteem te installeren, waardoor men vanaf de grond tot en met niveau 5 op 16 meter hoogte continu gezekerd is. Begin maart zal het compleet gerenoveerde park worden gekeurd. Vanaf 28 maart gaan de deuren open voor het nieuwe klimseizoen.

Deze winter wordt in Outdoorpark Hoornse Vaart hard gewerkt. Er is veel onderhoud gepleegd aan de bestaande parcours. Ook is een extra lus in het park gemaakt waardoor klimmers op diverse manieren naar de verschillende niveaus kunnen klimmen, om oponthoud te voorkomen. Daarnaast wordt er een geheel nieuw, vijfde parcours toegevoegd. 

De stap tussen het parcours op 1 meter hoogte en het parcours op 6 meter hoogte bleek vaak net even te groot. Manager Rob Moen: "Er is een extra parcours gemaakt op 3,5 meter hoogte voor klimmers vanaf 1,30 m. Geheel aansluitend bij de nieuwste ontwikkelingen en voorzien van vele extra klimtoestellen.” Door Active Lifestyle V.O.F. uit Noord-Scharwoude zijn er onder andere zwevende platformen, olifantenpoten, een wip wap, klimpalen en een gaten pad toegevoegd. Daarnaast is er een tokkelbaan gebouwd voor klimmers vanaf 1,25 m. “Parcours op 5 verschillende hoogtes in één park, dat is echt uniek. Al klimmend, met een vrije val of tokkelend kan je op een sportieve manier je grenzen verleggen. Uiteindelijk ben je in staat om meer te kunnen dan je denkt! Vooral bij de jeugd zie je het zelfvertrouwen letterlijk groeien,” vervolgt Moen.

Het klimseizoen zal zaterdagavond 28 maart feestelijk geopend worden met de activiteit ‘nachtklimmen’. Deze avond kan meteen het nieuw aangelegde klimniveau worden getest. Reserveren is al mogelijk via Outdoorpark Hoornse Vaart

20150205 Outdoorpark Hoornse Vaart

Pin It
Bekeken: 1882x
https://ee.itk.ac.id/data/