Alkmaar, 05 februari 2015. Dinsdag is het crisisteam van Jeugd & Opvoedhulporganisatie Parlan door leden van de provinciale en Alkmaarse fracties van GroenLinks in het zonnetje gezet. De nieuwe jeugdhulp is een feit. Niet meer de Provincie, maar de gemeenten zijn nu verantwoordelijk. Een grote omslag, waar alle betrokkenen hard aan gewerkt hebben. GroenLinks wilde graag de mensen die het echte werk doen bedanken en bezoekt daarom deze maand een aantal organisaties. 

GroenLinks had aan de directies van de organisaties gevraagd hun 'held' te nomineren. Dinsdagochtend was de beurt aan het crisisteam van Parlan uit Alkmaar. “De crisishulp heeft vele veranderingen ondergaan. Het aanbod is omgebouwd tot een aanbod dat inzet op wat nodig is. Crisishulp is direct in de thuissituaties handelend, met grote zorg voor veiligheid. Medewerkers weten in zeer korte tijd de cliënt goed uit te vragen en samen een aanbod te creëren dat zo licht mogelijk, veilig en effectief is. Pas in allerlaatste instantie wordt een kind tijdelijk uit huis geplaatst. Het is altijd werken op de top van de crisis, waarbij je balanceert op veiligheid- onveiligheid”, zegt Fenna Appelman, gedragswetenschapper Parlan. “Het crisisteam heeft in een roerig jaar, waarin de transitie voorbereid werd, een fantastische prestatie geleverd”.

Huidig Statenlid en fractievoorzitter Lene Grooten, kandidaat Statenlid Rosan Kocken, jeugdwoordvoerder van GroenLinks Alkmaar Bastiaan de Leeuw en Ineke Bozelie van GroenLinks Alkmaar stapten binnen met taart en een kleine attentie voor de medewerkers.  Die waren erg verrast. GroenLinks verklaarde haar bezoek: "Al is de jeugdhulp weg bij de Provincie en zijn jullie uit het oog, jullie zijn niet uit het hart". GroenLinks houdt de overgang van de jeugdhulp dan ook goed in de gaten.” Na een korte toespraak en het voorlezen van de nominatie werd de taart aangesneden en  werd gesproken over de stand van zaken.

Foto: het crisisteam van Parlan met leden van GroenLinks. Fenna Appelman vooraan, derde van links.

20150206-Parlan-in-zonnetje

Bekeken: 2452x