Bergen, 06 februari 2015. De bibliotheek in Bergen zoekt mensen met smaak. Welke smaak maakt niet uit, want vanaf februari 2015 wordt elke maand een bieblid uitgenodigd om een kunstwerk uit te zoeken in de Kunstuitleen Kranenburgh. Het gekozen werk wordt, met een argument en kort profiel van de kiezer, een maand lang tentoongesteld in de vestiging aan de Dreef in Bergen. Bezoekers kunnen in een gastenboek hun eigen mening over het kunstwerk ventileren. Op deze manier willen de bibliotheek en de Kunstuitleen kunst dichterbij brengen en een laagdrempelige dialoog over kunst en smaak stimuleren.

Wethouder Odile Rasch zal ‘Kunst Kiezen voor de bieb’ aftrappen en op 11 februari om 11.00 uur een eerste werk uitzoeken. Dit kunstwerk is dan een maand lang in de bibliotheek te zien. Mevrouw Rasch wordt daarna opgevolgd door geïnteresseerden die zich reeds hebben aangemeld. Doorgewinterde liefhebbers van kunst, maar ook mensen met weinig ‘kunstervaring’ worden echter nog steeds van harte uitgenodigd zich aan te melden als Kunstkiezer. 

Het principe van Kunst Kiezen wordt momenteel door de Kunstuitleen Kranenburgh ook georganiseerd met diverse middelbare scholen in Bergen. Bibliotheek Kennemerwaard sluit graag aan bij dit initiatief, om daarmee het kunst kijken toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Pin It
Bekeken: 1880x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/