Egmond aan Zee, 06 februari 2015. De bibliotheek in Egmond aan Zee is sinds kort gevestigd in de Prins Hendrik Stichting en de vijf basisscholen in Egmond. Bij de stichting is een servicepunt ingericht; een kleine vestiging met een collectie. Het servicepunt is elke werkdag open van 13.00 tot 17.00 uur. Binnenkort wordt in de gang een boekenbus geplaatst om buiten openingstijden materialen in te leveren. In de bibliotheek staat een collectie voor volwassenen, zowel spannend, romantisch en literatuur. Ook de zogenaamde Egmond collectie met materialen over Egmond is hier te vinden, en een kleine jeugdcollectie voor kinderen tot 4 jaar, tijdschriften en kranten. 

De jeugdcollectie is ondergebracht in de vijf basisscholen van Egmond, die kosteloos ruimte beschikbaar hebben gesteld. Kinderen uit het basisonderwijs houden hierdoor heel makkelijk toegang tot de jeugdboeken. Materialen die geleend worden op de basisscholen graag ook weer op de betreffende school inleveren.  Een leesconsulent van de bibliotheek is wekelijks op school om de leerkrachten te adviseren over leesbevordering en mediawijsheid en om met de kinderen te werken. Ook voor de kinderen van 0 – 4 jaar staat er een collectie op de scholen. Iedereen kan hier gebruik van maken. Kinderen die nog geen lid van de bibliotheek zijn kunnen dit gratis worden. Binnenkort wordt op elke school een bijeenkomst georganiseerd waarbij ouders uitleg krijgen en vragen kunnen stellen. 

Op 10 maart vindt de officiële opening plaats van de bibliotheek in de Prins Hendrik Stichting. Meer informatie is te zijner tijd op de website van Bibliotheek Kennemerwaard te vinden.

 

Pin It
Bekeken: 1937x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/