Heiloo/Alkmaar, 08 februari 2015. Vrijdagnacht rond 03:00 uur is in een schuur aan het Maalwater in Heiloo ingebroken. Daarbij werd een crossmotor buitgemaakt. Dankzij snelle melding en snel politieoptreden zijn de twee dieven niet ver gekomen. 

Agenten die afkwamen op de inbraakmelding zagen op de Kennemerstraatweg de twee verdachten op de crossmotor rijden. De agenten reden in een onopvallend dienstvoertuig. Met flink snelheid reden de verdachten richting Alkmaar. Ter hoogte van het Kooimeer kreeg het tweetal door dat ze achtervolgd werden.

De vluchters gingen het industrieterrein Boekelermeer op en reden zich uiteindelijk klem op een onverhard pad, waar ze niet verder konden vanwege een sloot. Een van de verdachten sprong de sloot in en de ander verstopte zich achter een hek. Deze man, een 20-jarige inwoner van Starnmeer, kon vrij snel worden aangehouden. De andere verdachte, een 23-jarige man uit Spijkerboor, werd na een zoekactie met behulp van een politiehond aangetroffen in een rietkraag bij de Topaastraat.

Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek. De crossmotor zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Bekeken: 2273x