Alkmaar, 08 februari 2015. Bij het verlengen van het rijbewijs is een eigen medische verklaring verplicht. De SeniorenPartij Alkmaar (SPA) heeft in de raadsvergadering van 5 februari opnieuw aandacht gevraagd voor het feit dat senioren bij het verlengen van het rijbewijs op problemen stuiten en het blijkt dat zij daarbij ook op extra kosten gedreven worden.

De gemeente Alkmaar verkoopt om bezuinigingsredenen de eigen medische verklaring niet meer en verwijst daarvoor naar het CBR in Alkmaar. Opmerkelijk is dat deze instantie genoemde verklaringen niet beschikbaar heeft en verwijst of naar de gemeente Bergen of naar de telefonische aanvraag. Wanneer men telefonisch de aanvraag heeft gedaan krijgt men een rekening thuis gezonden. Maar zonder acceptgirokaart. Veel senioren vinden internetbankieren lastig. Na betaling ontvangt de aanvrager dan de eigen medische verklaring, maar wel tegen een extra betaling van € 7,95 kosten voor verzending. En dat vindt SPA onbegrijpelijk.

Fractievoorzitter Arie Epskamp: “Het huidige College van Burgemeester en Wethouders heeft in het nieuwe collegeprogramma opgenomen dat de lasten voor de burgers niet omhoog gaan. De Senioren in Alkmaar weten nu wel beter”, aldus Arie Epskamp.

Pin It
Bekeken: 2064x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/