Amstelveen, 09 februari 2015. Geplaagd door ziekte en afbericht gingen de dames zaterdagavond met een minimum aantal speelsters naar Amstelveen om het op te nemen tegen De Snippen. Het tweede damesteam van DAW had hetzelfde probleem, dus was aanvulling om spelers rust te gunnen niet mogelijk. De opdracht was duidelijk: geen risico en pak je momenten. De tactiek pakte goed uit, want de dames versloegen de lage middenmoter met 2-8.

Het succes van het verdedigende spel gaf vertrouwen, wat zich uitte in verrassende aanvallen. Tegenstander De Snippen kon bijblijven tot halverwege de wedstrijd (2-2), maar in het derde kwart wist Cynthia Kleppe via een ‘man meer' situatie te scoren en maakte Linda Schenk de 2-4 om DAW wat ruimte te geven.

Toen in het begin vierde kwart Daine van Schaik na een snelle break fraai afrondde (2-5) en in de daarop volgende aanval opnieuw scoorde, konden de dames niet meer stuk. Via een strafworp van Linda Schenk en een flitsend schot van Romee Heister vlak voor tijd, werd de wel verdiende eindstand van 2-8 bereikt.

Een zichtbaar tevreden team stapte uit het water, klaar voor de volgende zware wedstrijd tegen de nummer 1 aanstaande zaterdag in de Hoornse Vaart. Ondertussen wonnen de nummers 3 en 4 (De Zaen 2 en Haerlem 2) in de klasse Midwest Dames 1A ook hun wedstrijden. Ze zitten DAW nog dicht op de hielen, maar De Zaen 2 legde wel toe op doelsaldo.

Bekeken: 1962x