Alkmaar, 09 februari 2015. Bijna 9000 bezoekers bezochten afgelopen vrijdag de Open Dag van het ROC Horizon College op de vier vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. Duizenden potentiële leerlingen en hun ouders grepen de mogelijkheid aan om te kijken wat er allemaal mogelijk is binnen het mbo-onderwijs. Docenten, leerlingen en leerbedrijven waren aanwezig om informatie te geven over de opleidingen en de beroepen. Ook werden er veel interessante activiteiten georganiseerd zoals demonstraties en workshops.

Bezoekers van de Open Dag konden een beroepentest doen en workshops bijwonen over stages in het buitenland en de extra begeleiding die het Horizon College kan verzorgen. Potentiële leerlingen konden ook zelf in actie komen. De sector Techniek organiseerde de wedstrijd bruggen bouwen. Degene die erin slaagde de brug te bouwen die het meeste gewicht kon dragen, was de winnaar. Ook konden leerlingen van Horeca geholpen worden met hapjes klaarmaken om aan de bezoekers uit te delen. 

Aly Oldersma, Hoofd Communicatie & Onderwijs, is enthousiast over de Open Dag. "Het was erg druk, daar zijn wij natuurlijk blij mee. Wij vinden het belangrijk dat potentiële leerlingen goed geïnformeerd worden. Niet alleen over de opleiding maar ook over stagemogelijkheden en de vooruitzichten op de arbeidsmarkt. Daarom zijn tijdens de Open Dag ook leerbedrijven aanwezig die de toekomstige leerlingen kunnen vertellen wat het beroep inhoudt, wat de stagemogelijkheden zijn en wat de vooruitzichten zijn op een baan."

Woensdag 1 april van 16.00 tot 21.00 uur vindt de tweede Open Dag van het Horizon College plaats.

20150209 OpenDagHorizon

Pin It
Bekeken: 1765x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/