Alkmaar, 09 februari 2015. V&D heeft een akkoord bereikt met haar verhuurders, aandeelhouder en banken, waarmee het de komende jaren aan haar financiële verplichtingen moet kunnen voldoen. Bestuursvoorzitter Don Roach liet in een verklaring weten erg tevreden te zijn. Er kan nu gewerkt worden aan een 'gezonde, winstgevende toekomst'.

Met name IEF Capital, verhuurder van twaalf panden waaronder het Alkmaarse, zou een voortrekkersrol hebben gespeeld, is te lezen op Nu.nl. Een akkoord met de vakbonden is er echter nog niet. FNV en CNV hebben een kortgeding aangespannen, nadat alle 5.000 werknemers op 26 januari zonder overleg structureel 5,8% gekort zijn op loon. Deskundigen stellen dat het loonoffer door de rechter verworpen zal worden.

Voor nu lijkt het in ieder geval allemaal met een sisser af te lopen. Eerder kwamen V&D en IEF Capital er niet uit, ondanks dat V&D plotseling wél een deel van de huur wilde betalen. V&D had de verhuurder al teveel tegen de haren ingestreken. In een kort geding eiste IEF Capital ontruiming van de locaties in Amsterdam, Den Haag, Maastricht en Utrecht. Vorige week vrijdag zou uitspraak zijn, maar deze is uitgesteld tot 20 februari. Voor Roermond was door de verhuurder aldaar vorige week een rechtszaak aangespannen, maar nog zonder datum van zitting. Met het akkoord zullen de rechtszaken waarschijnlijk vervallen.

IEF Capital speelde de bal van V&D net zo hard weer terug en noemde twee opties. Of de warenhuisketen had wel geld maar wilde anderen voor de kosten op laten draaien, of het had echt geen geld en dan moest de stekker er maar zo snel mogelijk uit. Daarbij zou V&D dan ook geen geld hebben gehad om alle werknemers in de vier vestigingen te ontslaan en dus meteen nog meer in de problemen gezakt zijn.

Pin It
Bekeken: 1674x
https://ee.itk.ac.id/data/