Alkmaar, 10 februari 2015. Kinderschoenenzaak Pucks & Kicks zal komende zaterdag haar deuren weer openen na zwaar getroffen te zijn geweest door de brand in aangelegen winkelpanden tijdens Nieuwjaarsnacht. De winkel aan de Gedempte Nieuwesloot is goed schoongemaakt en opnieuw beschilderd, waardoor het weer fris oogt. Op de plek in de Langestraat waar de brand in de bewuste nacht de winkelpanden van ondernemers Nordemann en Waardijk verwoestte, hebben graafmachines gisteren de sloop hervat. Het werk had anderhalve week stilgelegen vanwege een hogere aangetroffen hoeveelheid asbest dan verwacht. 

Het terrein waar onder andere de kledingzaak Spaander en schoenenzaak Waardijk hebben gestaan, behoort tot een van de oudste delen van Alkmaar. Daardoor is het een interessante plek voor archeologen om onderzoek te verrichten. Dit soort onderzoeken vinden standaard plaats in de Alkmaarse binnenstad zodra hiervoor de mogelijkheid is. De startdatum van het archeologisch onderzoek is nog onbekend.

Wel is bekend dat het onderzoek acht weken kan duren. De gemeente heeft een groep ambtenaren aangesteld, het zogenaamde groene-golfteam, die ervoor gaan zorgen dat de procedures rondom de wederopbouw van de winkels Spaander en Waardijk worden afgehandeld. Ondernemers Nordemann en Waardijk zijn momenteel nog bezig met het realiseren van alternatieve huisvesting voor hun ondernemingen. Einde van deze maand zal hierover waarschijnlijk meer duidelijkheid zijn.

Bekeken: 1984x