Eindhoven, 10 februari 2015. Met een slechts 12 vrouwen naar koploper Eindhoven als nummer laatst in de competitie, dat beloofde weinig goeds, maar Kolping Boys trok moed uit het gelijkspel in de eerdere confrontatie, waaruit bleek dat de Lichtstad dames het maar wat lastig hebben met de Oudorper ploeg. Dat bleek ook nu weer, vooral in de tweede helft werd flink aandrongen om de 2-0 achterstand goed te maken. De bal wilde er echter niet in, dus de score bleef onveranderd.

Al in de 5e minuut maakte Eindhoven 1-0 dankzij een diepe bal waarbij de buitenspelval niet goed opgezet was. Even was er angst voor grote getallen tegen. Kolping Boys bood toch goed tegenstand maar de enige kansen kwamen dankzij foute. Prachtige kansen, ze wilden er niet in. Kolping hield stand tot de 20e minuut, waarin een ogenschijnlijke lichte overtreding in het strafschopgebied een strafschop tegen opleverde. De ruststand werd zo 2-0.

Na de rust een heel anders ingesteld Kolping dat meer vooruit ging voetballen en daar had Eindhoven moeite mee. Ook de gevaarlijke counters. Ook de scheidsrechter speelde parten voor beide kanten. De partij werd grimmiger doordat frustratie bij Eindhoven, omdat het geen afstand kon nemen en de dreiging alsmaar groter werd. Het laatste kwartier ging Oudorp echt op jacht naar de aansluitende treffer. Die lag op de slof van Lotte Smit maar haar schot kon net worden gekeerd door de keepster. Ook Manon Langedijk was dicht bij een treffer maar haar inzet was even te slap en een prooi voor de keepster. Aan de andere kant liet Roxy Klaver wederom zien dat ze in goede vorm verkeert gezien twee fantastische reddingen.

De nederlaag tegen Eindhoven werd een feit maar gezien de vechtlust en inzet van het gehele team zit het met de van blessures terugkerende speelsters ( Inge ,Julia, Mirjam en Michelle ) binnenkort wel goed en heeft de gehele staf vertrouwen in de aankomende wedstrijden.

Bekeken: 1790x