Alkmaar, 10 februari 2015. Sportverenigingen hebben vaak moeite gezonde producten in hun kantines aan te bieden en tegelijkertijd hun exploitatie financieel sluitend te krijgen. Om hen daarbij te helpen, gaat het Convenant Gezond Gewicht in samenwerking met Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Alkmaar voorlichting bieden.

In Alkmaar is, net als in de rest van Noord-Holland, ongeveer de helft van de volwassenen te zwaar. Steeds meer mensen sluiten zich daarom aan bij een sportvereniging om te proberen in vorm te komen en blijven. Des te opmerkelijker dat juist in veel sportkantines allerlei dik makende eet- en drinkwaren in ruime mate voorhanden zijn, terwijl je gezonde producten met een lampje moet zoeken. "Het lijkt in de praktijk gemakkelijker om de exploitatie winstgevend te krijgen met kroketten en chocoladerepen dan met gezond, vezelrijk voedsel", zegt Peter de Baat, wethouder Sport. Hij voegt er direct aan toe dat ook nu al sommige sportverenigingen wel degelijk een gezond aanbod hebben. "Het kan dus wel."

"Het is natuurlijk aan iedere sportvereniging zelf om te bepalen welk assortiment ze in hun kantine voeren", vervolgt De Baat. "Niettemin maken we in onze gemeente serieus werk van het terugdringen van overgewicht. Een kwart van onze tienjarigen is al te zwaar - dat kán zo niet blijven. Daarom gaan Convenant Gezond Gewicht en JOGG Alkmaar onze sportverenigingen helpen bij een gezonde exploitatie van hun kantine."

Dinsdag 17 februari vindt een informatiebijeenkomst plaats, 'Het Gezonde Verschil'. De presentatie start om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur zijn mensen welkom. Locatie: VV Kolping Boys, Sportcomplex De Nollen aan de Beverdam 3. Aanmelden kan onder andere door een mail te sturen naar: Anja Lems (wijkregisseur JOGG Alkmaar) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Pin It
Bekeken: 1718x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/