Alkmaar, 10 februari 2015. In het afgelopen schooljaar is het aantal voortijdige schoolverlaters in de regio Alkmaar weer gedaald, deze keer met bijna elf procent. Dit blijkt uit de voorlopige cijfers van het ministerie van OC&W. Er is een scala aan maatregelen om schooluitval te voorkomen. De afgelopen tijd spraken leerplichtambtenaren vanuit de gemeente en verzuimconsulenten op scholen leerlingen die verzuimden actief aan. De daling die mede hiervan het gevolg was, maakt dat deze regio rond vijf procent onder het landelijk gemiddelde scoort.

Elly Konijn, wethouder Onderwijs van de gemeente Alkmaar, contactgemeente voor de Regionale Meld- en coördinatiefunctie: “Het verheugt mij om te zien dat door de gezamenlijke inspanningen van scholen voor voortgezet onderwijs, het Horizon College, het Clusius College, de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie en de gemeenten van de regio Alkmaar dit goede resultaat is geboekt”

Een grote daling vond opnieuw plaats op het Horizon College (MBO) waar circa 10.000 jongeren een mbo-opleiding volgen. Het aantal voortijdige schoolverlaters daalde hier in het afgelopen jaar verder van 624 naar 543.

Pin It
Bekeken: 1736x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/