Bergen, 11 februari 2015. Al eerder werd het aangekondigd, maar nu is het definitief: de Sportraad van Bergen, Egmond en Schoorl organiseert weer een sportgala om de sportieve helden van de gemeente te huldigen. Het gala zal plaatsvinden op zaterdagavond 18 april, de eerste dag van de Nationale Sportweek, in de Blinkerd in Schoorl. Er zal ook een overall winnaar aangewezen worden, deze krijgt weer de Dynamic Fit wisseltrofee. Vooral de grote sponsoring van Rabobank NKL maakt het gala mogelijk.

De Sportraad stelt een jury samen, die eind maart een selectie van drie genomineerden per categorie opstelt. Daarvoor is zij nog op zoek naar genomineerden in de categorieën sportman, -vrouw, -talent, -coach, -ploeg en aangepaste sporter. “De aanmeldingen voor Sporttalent zijn overweldigend, maar in de overige categorieën kunnen we nog wel wat aanmeldingen gebruiken. We proberen ook bij de verenigingen van buiten de gemeente te informeren of zij nog Bergense sporters willen aanmelden, niet alle sporten worden immers in de gemeente zelf beoefend,” aldus Valerie Smit, voorzitter van de gala-commissie.

In maart 2013 werd voor het eerst een sportgala georganiseerd in Sporthal de Watertoren in Egmond aan Zee. Het was met bijna 500 aanwezigen zeer succesvol. In maart 2014 organiseerde de Sportraad in aanloop naar de verkiezingen een sportdebat. En in 2015 staat er dus weer een sportgala in de planning.

Naast de zoektocht naar genomineerden is de Sportraad ook nog opzoek naar sponsors. “De grote sponsoring van Rabobank NKL is geweldig, maar nog niet genoeg om het hele gala te organiseren. We hopen op een positieve reactie op ons subsidieverzoek bij de gemeente die al heeft aangegeven enthousiast te zijn, en we zijn ook het bedrijfsleven aan het benaderen.”

Wie iemand kent of zelf in de jaren 2013 en/of 2014 een goede sportieve prestatie heeft geleverd, kan dit melden. Meer informatie op de website van Sportraad Bergen.

Foto: de winnaars van het Sportgala 2013

20150211 Sportgala-Egmond-2013

Pin It
Bekeken: 1887x
https://ee.itk.ac.id/data/