Alkmaar, 11 februari 2015. In de voorjaarsvakantie, van maandag 23 tot en met vrijdag 27 februari, wordt de jaarlijkse Schaats4daagse georganiseerd bij IJsbaan de Meent. Wie in de voorjaarsvakantie vier keer komt schaatsen ontvangt na afloop de speciale Schaats4daagse medaille. Daarnaast bieden de horeca en Sportshop Slikker speciale aanbiedingen aan voor deelnemers. Dagelijks kun deelnemers tussen 9.30 en 16.00 uur op het ijs terecht. Maandag om 13.15 uur vindt het officiële startschot plaats met de mascotte Freddy Fit. Het maakt niet uit hoeveel rondjes je schaatst, het gaat vooral om plezier.

De Schaats4daagse is inmiddels een begrip bij IJsbaan de Meent. Jaarlijks komen in de voorjaarsvakantie vele schaatsers naar de ijsbaan om, ieder op hun eigen niveau, een prestatie van formaat neer te zetten. De zeer ervaren rijders rijden misschien wel 100 ronden, de beginner maar een paar. Het gaat er om dat er vier keer geschaatst wordt, dan verdient de schaatser een medaille. Er zijn schaatsers die al een hele verzameling medailles bij elkaar hebben gespaard, en elk jaar zijn er ook weer schaatsers die voor het eerst meedoen.

Tussen 13.00 en 16.00 uur worden een aantal extra activiteiten georganiseerd. Zo zijn er diverse spelletjes te spelen in de ijshal, is er een speciale bemande stempelpost opgezet, en op woensdag kun je geschminkt worden. De Alkmaarsche IJsclub verzorgt daarnaast enkele demonstraties kunstrijden. 

De kosten voor deelname bedragen voor kinderen € 11,50, voor sportpaspoorthouders € 7,50, en voor volwassenen € 15,00 voor vier dagen schaatsen. Wie geen schaatservaring heeft of zijn of haar schaatstechniek wil verbeteren, kan een speciale 4-daagse schaatscursus bij Schaatsschool In Balans te volgen.

Meer informatie over de Schaats4daagse op de website van IJsbaan De Meent

 

Bekeken: 1653x