Alkmaar, 12 februari 2015. Begin volgend jaar, in het weekend van 16 en 17 januari, wordt er voor het eerst een Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Het is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van 821.000 euro van de BankGiroLoterij.

Tijdens het Nationaal Theaterweekend wordt het publiek een kijkje achter de schermen geboden. Zo bieden theatermakers en producenten speciale voorstellingen om een indruk te geven van hun totale aanbod. Ook in Theater De Vest in Alkmaar zullen toegankelijke voorstellingen worden gehouden met leuke extraatjes.

Albert Verlinde, die pleitbezorger is van het initiatief, legt uit dat "te veel mensen [nog denken] dat een schouwburg een andere wereld is waar ze niet thuishoren". Het doel is dus om voor mensen die zelden of nooit in het theater komen de drempel te verlagen en hen te laten zien dat "het theater in hun buurt ook echt hun theater is".

Pin It
Bekeken: 2148x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/