Alkmaar, 12 februari 2015. Volgend jaar zal Poppodium Victorie de Breedstraat verlaten om zich te vestigen aan een nieuw pand in Overstad, waarvoor eerdaags de eerste paal zal worden geslagen. De ploeg van oud-Atlantis medewerkers keert nog eenmaal terug naar de Breedstraat en zal het pand weer omtoveren in het Atlantis van zo´n vijftien jaar geleden voor een mooi reüniefeest 'Onderwater'. Zaterdag 14 maart zijn de onderwaterfoto’s terug, net als Atlantis posters en decoratie, oude bekenden als Heimatskapelle Die Darmstadter Hübsch, Zeek the Freak, Soundaround en DJ’s Herberg en Fonz zullen optreden.

Ruim 20 jaar geleden kreeg Alkmaar een echt poppodium. Nadat het voormalig Wapen van Heemskerk aan de Breedstraat een paar jaar als sociëteit van de Hogeschool gebruikt was, ontstond in september 1994 Podium Atlantis. Het was 14 jaar het centrum van popmuziek voor de wijde regio met een ruim aanbod regionale groepen, de succesvolle 70’s en 80’s avonden, en vele succesvolle optredens.

Sinds 2008 heeft Victorie het stokje overgenomen. Hoewel uiterlijk veranderd, herinnert het oud-personeel nog steeds aan hun Atlantis-periode. Een reünie klinkt te besloten, want iedereen die wil moet uiteraard gewoon komen. Maar een nostalgisch tintje mag het zeker hebben. Vandaar ook 'Onderwater', en de aankleding.

Het zeer diverse muziekaanbod van 14 jaar Atlantis is gevangen in één avond. Soundaround was de constante factor op het gebied van funk, hip hop, drum & bass en aanverwanten. De drie DJ’s, Rednas_audio (v/h Swiep), Dizz en Dejavu vervulden een pioniersrol. Speciaal voor Onderwater keert Heimatskapelle Die Darmstadter Hübsch terug met een eenmalig optreden. De bekende DJ’s Herberg & Fonz zullen tussendoor tunes van toen draaien. Ook Zeek the Freak (medeoprichter Feel Good Festival) geeft een uniek optreden. In het bovencafe hoor je muziek van toen, gedraaid door vaste gasten en oud-barpersoneel en wie weet kan jijzelf ook wel een liedje draaien.

Aanvang is 20:30 uur, kaarten kosten €7,50. Ook is er een Atlantis Popquiz en wordt er voor het oud-personeel een diner georganiseerd vanaf 19.00 uur. (mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Oud beeldmateriaal of een leuke herinneringen kunnen ook gemaild worden.
(foto: Rob Verhagen)

Bekeken: 3283x