Alkmaar, 12 februari 2015. De Dichterskring Alkmaar houdt  zondag 15 februari van 14.00 tot 16.00 uur een muziek- en poëziemiddag in de theekoepel Cantina Architectura aan de Geestersingel 11. De volgende drie dichters zullen hun opwachting maken: Jolies Heij, Robin Veen en Martin van de Vijfeijke.

Jolies is een even gerespecteerd als gevreesd slamdichter, die ook in Duitsland optreedt en zich kwalificeerde voor het Nederlands kampioenschap Poetry Slam 2015. Inspiratie krijgt zij van dwazen, dronkaards, verliefden en andere verdwaalden. Robin Veen begeeft zich zowel binnen slam- als reguliere dichterscircuits. Zijn verraderlijk transparante poëzie raakt aan hunkering en vergeefsheid: ‘de kabbelende dood in het kielzog van elke reis.’ Zijn bundel ‘Ga hier aan land’ werd zeer lovend besproken. Naast tragikomische gedichten schrijft Martin van de Vijfeijke cabaretteksten en columns. Hij publiceerde in 2011 de bundel ‘Het groene hart van de Watergraafsmeer’, en kort daarop ‘Genoeg voor de hele dag’ en ‘Tijdelijke halte’. Tussen de voordrachten door is er gelegenheid met de dichters in gesprek te gaan. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Gerard Willems die zelf zijn liedjes schrijft en componeert, en zichzelf begeleidt op gitaar. 

Deze culturele middag wordt gepresenteerd door Paul Roelofsen. De entree is gratis, al is een vrijwillige bijdrage in de pauze is zeer welkom. Meer informatie op de website van Dichterskring Alkmaar

Bekeken: 1951x