Alkmaar, 12 februari 2015. Woensdag is Ian A., de vriend van Michelle Mooij, die in 2010 om het leven is gekomen, flink ondervraagd tijdens een zitting in de Alkmaarse rechtbank. Michelle werd op 17 januari 2010 hangend aan een koord aangetroffen in haar flat in Alkmaar. Destijds werd de zaak door de politie afgedaan als zelfmoord, maar de familie van Michelle vond destijds al dat het sporenonderzoek slecht was uitgevoerd en dat de politie niet genoeg onderzoek had gedaan naar de antecedenten van A.

 

Hij had een gewelddadige relatie met Michelle; zij had dan ook meerdere keren aangifte gedaan van zware mishandeling en verkrachting. Ook had ze vaker aangegeven te vrezen voor haar leven als ze het contact met A. zou verbreken. In 2011 hadden twee ooms en een tante van A. in 2011 al gezegd dat zijn rol in de dood van Michelle verder onderzocht zou moeten worden, destijds zonder resultaat. In april 2013 is de zaak alsnog heropend en in juli 2014 werd bekend dat A. toch vervolgd zou worden.

 

Het NHD meldt dat A. woensdag tijdens de zitting echter volhield onschuldig te zijn en dat "Michelle ook niet het 'poppetje' was dat volgens hem in de media is geschetst". Hij kon daarbij op veel vragen van de rechter geen of slechts een onduidelijk antwoord geven.

 

De ouders van Michelle zijn blij dat de zaak heropend is om de precieze doodsoorzaak te achterhalen en dat A. eindelijk kritisch wordt bevraagd.

Bekeken: 1640x