Alkmaar, 13 februari 2015. Woensdagavond 18 februari zal in de Bibliotheek Alkmaar de eerste van een serie bijeenkomsten plaatsvinden, getiteld "Krachtige vrouwen vertellen over landen ver en toch dichtbij".

Bij deze eerste bijeenkomst zijn de sprekers Saideh Hashemi (oud-gemeenteraadslid GroenLinks Alkmaar en winnaar van de Joke Blomspeld) en Mina Hosseini Nejad (medeauteur van het boek 'Licht en schaduw, 15 vrouwen over leven en overleven').

Saideh Hashemi en Mina Hosseini Nejad wonen beiden sinds de jaren '80 in Nederland, en zullen vertellen over de positie van vrouwen in hun geboorteland Iran. Ze schetsen een beeld over hoe vrouwen in Iran in de afgelopen 100 jaar hebben gestreden voor gelijkwaardigheid en voor het veranderen van de traditionele verhouding tussen man vrouw. De onderdrukkingen hebben vrouwen in Iran niet kunnen beperken en isoleren. Waar ze een kans hebben gehad om na te denken, te schrijven of politieke invloed uitoefenen hebben zij die opgepakt.

U bent van harte welkom op woensdag 18 februari om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) bij Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar. Kijk voor meer informatie op de website van de bibliotheek.

Pin It
Bekeken: 1945x
https://ee.itk.ac.id/data/