Alkmaar, 16 februari 2015. De Alkmaarse Rugby Club heeft zich zondag op eigen veld tegen RFC Haarlem 1 weten te handhaven in de tweede klasse. De eerste helft van de wedstrijd verliep moeizaam met een ruststand van 3-5, maar in de tweede helft sloeg Alkmaar terug en won uiteindelijk met 29-17.

De aftrap was nauwelijks geweest of Alkmaar had al een achterstand van 0-5, toen Denzel Walker langs de zijlijn doorbrak. Deze actie schudde Alkmaar wakker. Echter konden beide teams tot halverwege de eerste helft niet meer tot scoren komen. Alkmaar kreeg toen een drietal strafschoppen. Een van de drie ging tussen de palen, waardoor de achterstand werd teruggebracht naar 3-5.

In de tweede helft kwam Alkmaar sterk terug. Nanko Molenaar startte de aanval op, speelde door naar Roy van Rijn en via full-back Pieter van Duijn kwam de bal bij Joost Tempelaar terecht. Hij rondde deze mooie aanval af met een try. Aanvoerder Kristian Boogert zorgde voor een conversie en Alkmaar nam met 10-5 de leiding. Bernd Verhofstad liet zien dat hij uitstekend tactisch inzicht heeft en plaatste een slim kickje over de Haarlemse verdediging. Pieter van Duijn sprintte Haarlemmer Joost Tempelaars er uit en drukte een try: 15-5.

Beide teams hielden elkaar in evenwicht, totdat de Alkmaarders halverwege de tweede helft aan begon te dringen. Ze creëerden een goed opgezette aanval, maar de bal ging vlak voor de goal-lijn verloren. De Haarlemmer full-back dacht de bal uit te kunnen schieten, maar de Alkmaarse scrum-half Nick Baron blokte de bal, wist deze snel in handen te krijgen en scoorde een onverwachte try. Boogert pakte de drie bonuspunten van de conversie. Van Rijn haalde nog een bonuspunt toen hij langs de zijlijn doorbrak en scoorde. Ook verzilverde hij de conversie: 29-5. In de laatste vijf minuten kwam Haarlem nog sterk terug met een mooie try toen Alkmaar onnodig balverlies leed. Daarmee kwam de eindstand op 29-17.

Bekeken: 1719x