Alkmaar, 16 februari 2015. Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing (PvdA) heeft vrijdag een gastles gegeven op het ROC Horizon College in Alkmaar. Mbo-leerlingen Verzorgende IG en Verpleegkunde kregen van haar een gastles met een maatschappelijk tintje. Actief burgerschap, studiesucces en talentontwikkeling waren onderwerpen die aan de orde kwamen.

Tanja Jadnanansing bezoekt meerdere mbo-scholen in het land om duidelijk te krijgen waar mbo-leerlingen behoefte aan hebben om goed aan de slag te kunnen op de arbeidsmarkt. "Jongeren in het beroepsonderwijs verdienen een goede voorbereiding op de banen van vandaag en morgen", aldus Jadnanansing. De leerlingen gaven kritische antwoorden en voerden een goede discussie met elkaar. Zo werd onder meer besproken wat goed gaat in de opleiding en wat beter kan. Ook de voorbereiding op de stages kwam aan de orde.

Naast de schoolthema’s werd ook stilgestaan bij waar je met elkaar wel of niet over praat en wat dus wel of niet bespreekbaar is. De leerlingen kwamen tot de conclusie dat je over het algemeen overal met elkaar over kunt praten. Terugkijkend werd de gastles enthousiast ontvangen.

20150216 horizon gastles TweedeKamerlid

Pin It
Bekeken: 1312x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/