Alkmaar, 16 februari 2015. Zaterdagavond trakteerden de dames van DAW in eigen bad het publiek op een enerverende wedstrijd. Koploper AZ&PC-de Amer uit Amersfoort gooide alles in de strijd om haar ongeslagen status te behouden en gebruikte soms onwaardige methoden. Het mocht niet baten; DAW werd alleen maar opgepept om te laten zien dat je met echt waterpolo meer bereikt en zegevierde met 8-7.

Romee Heister maakte voor DAW de eerste de beste aanval af. Daarna scoorden DAW en Amersfoort beiden eenmaal. De thuisploeg moest met 2-1 eind eerste kwart en begin tweede kwart een tegendoelpunt incasseren door slordigheden op het middenveld. DAW nam zich voor geen fouten meer te maken en dat pakte goed uit. In de felle strijd kon het de speerpunten van de tegenstander goed uitschakelen. DAW miste zelf een strafworp maar het wist wel twee van de vier overtalsituaties te benutten. Steffie Nooij wist ook puntjes mee te pakken door onder andere goed door te zetten en fraai af te ronden. Amersfoort scoorde twee strafworpen, maar overtalsituaties werden geneutraliseerd door goed verdedigend werk. Ondertussen stond het halverwege 4-4 en na drie kwarten 5-5.

In het laatste kwart wist Bianca Hartingsveld na een goed opgezette aanval beheerst vanaf de zijkant te scoren. Vlak daarna maakte Saskia Kansen een mooie 8-6 uit een overtalsituatie na goed rondspelen. Met nog anderhalve minuut te gaan gooide AZ&PC-de Amer alles in de strijd. DAW liet het uitrazen, al kond het wel 8-7 scoren middels een strafworp. De laatste 20 seconden werden met een 'big smile' uitgespeeld en na affluiten volgde staande ovatie van het publiek.

Prettige bijkomstigheid voor DAW is dat de directe concurrenten hun partijen verloren, waardoor het de 2e plaats in de Regio Midwest 1A verstevigde. En dat geeft recht op promotie, want de huidige nummer 1, AZ&PC-de Amer (SG) dus, had zich verleden jaar teruggetrokken uit de eredivisie eb mag daarom 2 jaar niet promoveren.

Bekeken: 1588x