Alkmaar, 16 februari 2015. Zaterdag werd in de Triffishal in Alkmaar de eerste plaatsingswedstrijd gesprongen voor het NK 2015. De C, D en E springers kwamen in actie op de onderdelen individueel en synchroonspringen. De voorronde bestaat voor deze jonge springers uit drie wedstrijden waarvan de twee beste scores meetellen voor de eindklassering. Per leeftijdscategorie mogen 15 springers in actie komen op het NK. De Triffis talenten grossierden in medailles. Met 21 plakken creëerden zij uitstekende mogelijkheden voor deelname aan het NK.

In de C-klasse werden de volgende individuele medailles behaald: goud was er voor Katie Cowles (C pupil meisjes) en voor Tess de Vries (C jeugd meisjes). Katie behaalde opnieuw een bijzonder hoge totaalscore van 82,100 punten; alleen de winnaar van de categorie C Pupil/Jeugd jongens bleef haar met slechts 0,30 punten voor. Zilver wonnen in deze klasse Marisa Lema Vigo, Charmayne Biere, Michelle Driehuis en Mads Ottenbros. Brons was er voor Mira Stepanova, Sten Groen en Birgit Stevenson. Ook in de D-klasse werden individuele medailles behaald: goud door Gwen de Geus, zilver door Tara de Vries en Jouke Windig. Voor Esmee Groen was er brons.

Er werd ook goed gescoord bij het synchroonspringen:  goud was er voor de duo's Katie Cowles & Marisa Lema Vigo en Janne de Groot & Tara de Vries. Zilver was er voor de duo's Elianne van Heerde & Jetske Los, Robin de Geus & Sten Groen, Birgit Stevenson & Michelle Driehuis en Ezra Swinney & Sanne Swart. Brons werd gewonnen door Mira Stepanova & Tess de Vries en Charmayne Biere & Lianne Strijbis.

De A en B springers bereiden zich voor op de Internationale Flowercup die op 21 maart in Aalsmeer wordt gesprongen. Deze wedstrijd is door het NOC*NSF aangewezen als kwalificatiemoment voor deelname aan de European Games in Baku. Voorafgaand aan de Cup organiseert de KNGU zondag 15 maart een testwedstrijd in de Triffishal.

 

Bekeken: 1482x