Alkmaar, 17 februari 2015. Op een druilerige dinsdagochtend staat een tweetal enthousiaste sporters voor een gesloten hek bij Gym Alkmaar op de Bestevaerstraat. Ze zijn verbaasd en niet persoonlijk op de hoogte gebracht van het feit dat sinds maandag de deuren van de sportschool gesloten zijn. Teleurgesteld en vol met onzekerheid en vragen over hun lopende abonnementen keren ze huiswaarts. Ben Rietdijk, de eigenaar van de sportschool, kon zich niet meer aan zijn financiële verplichtingen houden, waardoor een faillissement onvermijdelijk is geworden. Begin dit jaar heeft Rietdijk nog de hoop gehad dat zijn ledenbestand zou gaan groeien naar duizend leden, maar helaas is de teller verder gezakt naar de zevenhonderd leden en is de huurprijs van het pand te hoog geweest.

Daarnaast kon Rietdijk niet meer opboksen tegen de concurrerende abonnementen die de landelijke ketens Fit For Free en Big Gym aanbieden.
Op social media zijn veel reacties binnen gekomen van sporters die zich bestolen voelen omdat ze net een jaarabonnement bij Gym Alkmaar hadden afgesloten. Rietdijk geeft aan deze jaarabonnementers tegemoet te komen door hen een alternatieve sportplek aan te bieden. Zij kunnen terecht bij Dynamic Fit aan de Kees Boekestraat in Alkmaar. Ook buiten Alkmaar kunnen zij terecht bij Ben Rietdijk Sport in Castricum en in Krommenie.
Ook fysiotherapeut Gert-Jan van der Blonk stond maandag voor een gesloten deur. Hij huurde zijn praktijkruimte bij Rietdijk en moest noodgedwongen maandag al zijn klanten afbellen. Van der Blonk is op zoek naar een alternatieve ruimte in Alkmaar, tot dan kunnen zijn Alkmaarse klanten terecht in zijn praktijk in Beemster.

17022015 gymalkmaar

 

Bekeken: 6333x