Alkmaar, 26 februari 2015. Ian A. uit Alkmaar is vrijgesproken van moord op zijn 24-jarige vriendin Michelle Mooij omdat dit volgens de rechtbank niet onomstotelijk bewezen is, zo meldt het NHD. Daarmee blijft de officiële doodsoorzaak zelfmoord middels verhanging op 17 januari 2010. Wél is A. veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor ruwe verkrachting, de nacht voordat zij de dood vond en is bepaald dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. 

Na 5 jaar komt er zo opnieuw een eind aan een langslepende zaak. Eerder was vervolging wegens onvoldoende bewijs gestaakt. Er was wel DNA van A. aan de strop en de knoop ervan gevonden, maar nog veel meer van haarzelf. Een verwonding aan Ian's knie maakte het onwaarschijnlijk dat hij in staat was Michelle's lichaam op te hangen, werd volgens het NHD gesteld, en de verwondingen aan de nek lijken op die van zelfmoord. Zelf verklaarde A. dat hij stoned sliep toen het gebeurde en dat Michelle zelf ook geen lieverdje was. Verder had hij tijdens zijn ondervraging veelal geen duidelijke antwoorden.

Nabestaanden hebben de zaak weer heropend gekregen in april 2013, nadat men had gesteld dat het sporenonderzoek slecht was uitgevoerd en te weinig rekening gehouden was met de antecedenten van A. Zelfs een drietal familieleden van A. stelden in 2011 al dat er meer onderzoek nodig was. Ian A. had veel schijn tegen. Hij was al veroordeeld voor verkrachting en drie gevallen van mishandeling van Michelle. Vast staat ook dat hij haar eens gedreigd had in brand te steken. Daarnaast schetsen veel getuigenverklaringen een beeld van een cocaïne verslaafde die zijn vriendin 'beestachtig' behandelde. Hij zou haar eens met het mes op de keel verkracht hebben. De rechtbank achtte desalniettemin op grond van al het bewijs dat dit alles onvoldoende om hem ook de verhanging aan te rekenen.

Pin It
Bekeken: 2010x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/