Alkmaar, 27 februari 2015. Donderdag organiseerde Alkmaar Sport N.V. een sportspektakel in Sporthal De Oosterhout. In de ochtend was de sporthal geopend voor jeugd van de lokale BSO’s en kinderdagverblijven. In de middag konden andere kinderen uit Alkmaar instromen. Voor de jonge bezoekers waren diverse luchtkussens opgesteld en werden spellen als rokjesvoetbal en mega-twister georganiseerd door stagiaires van de opleiding Sport & Bewegen. Daarnaast konden clinics gevolgd worden in dans en sporten als korfbal, trampolinespringen en turnen. Op de oproep om in de vakantie in beweging te komen werd massaal gehoor gegeven: 450 kinderen kwamen langs om te sporten, spelen, of gewoon even helemaal los te gaan. Daarmee zijn de verwachtingen meer dan overtroffen.

“Vanwege het succes in eerdere jaren was het programma al gesplitst in een ochtend- en middagdeel. Daarnaast worden sportspecifieke clinics aangeboden in diverse takken van sport. Sportverenigingen kunnen zich zo goed profileren. Blijkbaar bevalt dit concept goed want de bezoekersaantallen overtroffen de verwachtingen.” Aldus Maik Boontjes, sportcoördinator bij Alkmaar Sport en organisator van het evenement. De kinderen die ’s middags deelnamen aan het sportprogramma ontvingen bovendien een vrijkaartje voor zwembad De Hoornse Vaart of IJsbaan de Meent, waarmee zij ook de dag na het sportspektakel nog even sportief in beweging konden komen.

Het volgende sportspektakel staat gepland op de donderdag in de Herfstvakantie. Boontjes: “Genoeg tijd om voor te bereiden dus, en dat is wel nodig want de volgende keer willen we een veelvoud aan sportclinics aanbieden zodat iedereen in staat is één of meerdere clinics te volgen”.

Meer informatie over de activiteiten van Alkmaar Sport en een actuele sportagenda is te vinden op de website van Alkmaar Sport. 

20150227 sportspektakel spel

20150227 Sportspektakel dans

Pin It
Bekeken: 2740x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/