Alkmaar, 28 februari 2015. Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 februari werd op IJsbaan de Meent de Schaats4daagse georganiseerd. Meer dan 100 schaatsers namen de uitdaging aan om in de vakantie vier dagen naar de ijsbaan te komen en daar hun rondjes te schaatsen. Voor wie dit gelukt is lag een glanzende medaille te wachten. De meest opvallende schaatsster was de 4-jarige Tessa Zwaanenburg uit Heerhugowaard. De jongste van iedereen ging met de overkoepelende trofee naar huis na het, met rekje, schaatsen van 6 rondjes op haar eerste dag en uiteindelijk totaal 17.

Elk jaar in de voorjaarsvakantie wordt  bij De Meent de Schaats4daagse georganiseerd. Het seizoen loopt dan ten einde, na 15 maart zal de ijsbaan weer sluiten, en de echte schaatsfans kunnen zich nog één keer volop uitleven op de baan. Van te voren bepaal je hoeveel rondjes je gaat schaatsen, en aan het eind van de dag laat je je kaart afstempelen bij de stempelpost. Natuurlijk word je aangemoedigd om zoveel mogelijk rondjes te schaatsen en je eigen verwachtingen te overtreffen. “We hebben jonge deelnemers die wel 80 rondjes schaatsen, maar ook oudere heren tot 70 jaar die ruim de tijd nemen en er elke dag een flinke tocht op hebben zitten,” aldus Ben van Langen, manager IJsbaan De Meent.

Speciaal voor 4daagse deelnemers hadden sportshop Slikker, voor de schaatsverhuur, en de horeca van De Meent, een aantrekkelijke aanbieding. De Alkmaarsche IJsclub verzorgde in de dweilpauze een demonstratie kunstrijden waarbij schaatsstertjes van verschillende leeftijden en niveaus hun kunsten toonden. Schaatsschool In Balans verzorgde vier dagen lang schaatsclinics. En elke middag konden de kinderen zich vermaken in de ijshal, waar diverse spelletjes zoals precisie-curling en sneeuwballen gooien werden georganiseerd.

20150228-schaats4daagse-tessa

Pin It
Bekeken: 2021x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/