Alkmaar, 02 maart 2015. Eén nachtelijke regenbui bleek voldoende om het Alkmaarse veld onbespeelbaar te maken. Hierdoor moesten beide thuiswedstrijden noodgedwongen bij de tegenstander gespeeld worden. Het eerste van Alkmaar speelde dus de ‘thuiswedstrijd’ tegen koploper AAC in Amsterdam. Het kreeg daar les in effectief rugbyen en verloor kansloos met 5-58 na een ruststand van 5-27. Alleen de eerste 10 minuten van beide helften ging het spel gelijk op, daarna werd vrijwel ieder foutje van de Alkmaarders genadeloos afgestraft. Voor Alkmaar wist alleen Roy van Rijn een try te scoren. Kristian Boogert kon de conversie door de harde wind niet benutten.

De Amsterdammers waren daarna echter weer bij de les en maakten tijdens de rest van de wedstrijd geen fatale fouten meer. Ook bij de start van de tweede helft ging het ongeveer 10 minuten gelijk op, maar daarna was het over en uit voor Alkmaar en liep de score op naar eindstand 58-5. Aanstaande zaterdag speelt Alkmaar de belangrijke thuiswedstrijd tegen Spakenburg.

Bekeken: 1867x