Alkmaar, 02 maart 2015. Het elftal van John van den Brom wist de moeizame wedstrijd tegen Willem II met 2-0 te winnen. Op slag van rust tekende Steven Berghuis met een hard schot voor de 1-0. Pas in blessuretijd van de tweede helft wist AZ de drie punten stevig over de lijn te trekken door een goal van Dabney dos Santos.

De eerste helft verliep uiterst moeizaam, dat waren ook de verdiensten van een aanvallend en fel spelend Willem II. Kansen van Jerson Cabral, Terrel Ondaan en oud AZ'er Ali Messaoud werden stuk voor stuk gepakt door keeper Esteban. Toch was het AZ dat de leiding nam, een afvallende bal werd door Steven Berghuis met een knal achter Willem II doelman Kostas Lamprou gewerkt. Een fout in de verdediging van Willem II betekende in de tweede helft einde wedstrijd voor de Tilburgse formatie; het was dos Santos die door Berghuis in stelling werd gebracht en zo de 2-0 in een leeg doel kon tikken.

Het aluminium had het zwaar te verduren gedurende de wedstrijd, het was Guus Hupperts die met een knappe kopbal de bal tegen de lat wist te werken. Deze werd gevolgd door een schot op de paal van Jeffrey Gouweleeuw en enkele minuten later wist Gouweleeuw ook het aluminium van het AZ doel te raken na het verwerken van een Tilburgse corner. Ook na kansen van onder andere Dries Wuytens wisten de Tricolores nog altijd niet tot scoren te komen.

Van den Brom was blij met de overwinning maar niet met het vertoonde spel. "dit was duidelijk niet onze beste wedstrijd, maar dat mag best een keer voorkomen. Door uitstekend keeperswerk van man of the match Esteban bleven we op de been. Via een goede counter beslisten we de wedstrijd. Voor nu: klaar. over en uit."

De Alkmaarders staan door de goede vorm van de laatste weken op de derde plaats, direct boven Feyenoord. De voorsprong bedraagt twee punten. Door de winst van nummer 2 Ajax op koploper PSV is het gat met Ajax en AZ 6 punten gebleven.

Bekeken: 1926x