Alkmaar, 5 maart 2015. De laatste jaren is het gratis toegankelijke 5 mei-festival steeds populairder geworden, maar het is volgens het Alkmaarse college van B&W niet mogelijk om de 20.000 euro subsidie te verhogen.  Stichting 5 Mei Comité Alkmaar staat dus elk jaar voor de uitdaging om met dit bedrag het festival te organiseren terwijl de kosten wel steeds hoger worden. Op zich zijn de hogere kosten een teken van het succes enm de populariteit van het festival, maar de keerzijde ervan is dat er steeds meer geld besteed moet worden aan bijvoorbeeld beveiliging en een bewaakte fietsenstalling.

De hogere uitgaven voor beveiliging betekenen op hun beurt weer dat er dit jaar waarschijnlijk maar één podium komt in plaats van meerdere.

Hugo Koeman van het Stichting 5 Mei Comité zei over deze hogere kosten tegen het NHD er geen fan van te zijn "dat er allerlei sponsorlogo's aan het podium hangen, gezien de aard van het bevrijdingsfestival. Het is niet zomaar een zomerfeestje. Het is bedoeld om na te denken over onze vrijheid".

In conclusie, om de woorden van het Alkmaarse B&W in een brief aan de Stichting 5 Mei Comité Alkmaar te citeren: "Het is voor vele gesubsidieerde instanties momenteel de uitdaging om met hetzelfde, of wellicht een lager subsidiebedrag, leuke evenementen te organiseren."

 

 

Pin It
Bekeken: 1910x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/