Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 63 niet laden

Alkmaar, 05 maart 2015. Lokale en regionale aannemers die in aanmerking willen komen voor kleine projecten in de gemeente Alkmaar kunnen zich inschrijven in de onlangs gelanceerde leveranciersdatabase. Zij dingen vanaf dat moment mee naar projecten waarvoor niet Europees of nationaal hoeft te worden aanbesteed. In de praktijk gaat het dan om projecten tot anderhalf miljoen euro. 

"We willen op deze manier de band met de lokale en regionale aannemers aanhalen en de regionale economie versterken", zegt de voor inkoop verantwoordelijk wethouder Peter de Baat. De database is naar zijn zeggen een reactie op de vaak gehoorde opmerking dat het voor aannemers lastig is om in aanmerking te komen voor opdrachten binnen de gemeente.

In de database kunnen aannemers hun gegevens achterlaten zoals KvK-inschrijving, bedrijfsprofiel, specialiteiten en certificering. Tevens kunnen ze aangeven voor welke type opdracht, zoals straatwerk, sloopwerk of schilderwerk, ze in aanmerking willen komen. Ze komen dan voor dergelijke projecten vanzelf op de longlist. Ingeschreven zijn biedt overigens geen garanties voor het daadwerkelijk verkrijgen van klussen.

Later wordt de site aangevuld met beschrijvingen van hoe de gemeente komt tot een uiteindelijke keuze. Daarbij spelen aspecten als 'opgedane ervaring met de aannemer', 'maatschappelijk verantwoord ondernemen' en 'innovatie' een rol.

Meer informatie op de gemeentewebsite onder 'aanbestedingen'. De database zelf is te benaderen via deze link.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl