Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 63 niet laden

Alkmaar, 05 maart 2015. Vierdejaars leerlingen van het Vakcollege Techniek hebben op het schoolplein van basisschool de Sterrezanger in Oudorp een amfitheater gemetseld. Vanaf eind september 2014 werkten de zes timmerlieden-in-opleiding en de vier leerling-metselaars keihard door in regen en wind. Het bouwwerk moet nu nog worden gevoegd en is dan gereed voor gebruik.

Een origineel amfitheater is een enorm ovaal open gebouw uit de Romeinse oudheid dat gebruikt werd voor gladiatorengevechten, jachtpartijen en gevechten met wilde dieren. De vrije school in Oudorp gaat het daar natuurlijk niet voor gebruiken, maar wel voor presentaties en voorstellingen. Het bouwwerk met een doorsnee van ruim 5 meter werd gebouwd van allerhande soorten baksteen, aangevuld met natuursteen en keien. De vakcollege-leerlingen van PCC Oosterhout startten in september met het maken van mallen en stellen van de profielen. Als het theater helemaal gereed is, wordt het aangevuld met zand om op te zitten.

Aad Peetoom, techniekdocent op PCC Oosterhout en begeleider van de bouw-leerlingen, is bijzonder trots: "Het is een zware klus geweest, waaraan de jongens ruim een half jaar hard hebben gewerkt. Onze leerlingen leren om heel strak en precies te metselen, maar de opdracht door De Sterrezanger was om juist meer ‘organisch’ te metselen. Het eindresultaat is prachtig geworden!” Donderdagochtend 5 en 12 maart zijn de leerlingen nog bezig met voegen.

Het ontwerp werd gemaakt door het team van De Sterrezanger. De uitvoerders zijn: Sep Smit (16 jaar, Graft) Jurgen Terluin (15 jaar, Limmen), Bram Lueks (15 jaar, Heerhugowaard), Bas Fritschy (16 jaar, Alkmaar), Jordy van ’t Hoff (16 jaar, Alkmaar) en Stan Liefting (16 jaar, Limmen). De metselaars zijn Niels Oud (16 jaar, Akersloot), Roy van Veen (17 jaar, Alkmaar) en Youri Luik (16 jaar, Alkmaar), samen met zijn tweelingbroer Jesse, leerling van De Viaan, als stagiair.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl