Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 63 niet laden

Alkmaar, 05 maart 2015. Het programma voor Zin op Zondag op zondag 22 maart in de Grote Kerk is bekend. Bas Haring preekt, Leoni Jansen presenteert en interviewt Jan Derksen. Er is muziek van de theatrale fanfare- punkband De Kift en na afloop kunnen bezoekers napraten tijdens een maaltijd met verse soep.

Bas Haring is bijzonder hoogleraar ‘publiek begrip van wetenschap’. Hij probeert wetenschap en filosofie zo uit te leggen, dat het begrijpbaar wordt voor iedereen. Dit doet hij via boeken, columns, lezingen en televisie. Zo schrijft hij een wekelijkse column voor De Volkskrant en doet hij mee aan het BNN-programma ‘Proefkonijnen’. Bas Haring verzorgt in TAQA Theater De Vest regelmatig voorbeschouwingen voorafgaand aan voorstellingen. Hierbij benadert hij op zijn eigen prikkelende wijze de thematiek van de voorstelling, in de vorm van een gesproken column.

Interviewgast Jan Derksen schreef het boek ‘Zijn we wel narcistisch genoeg’, waarin hij constateert dat onze samenleving sinds de jaren zeventig steeds narcistischer is geworden. Jan Derksen is universitair hoofddocent psychodiagnostiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is ook hoogleraar psychodynamische psychotherapie aan de faculteit Psychologie en Opvoedkunde van de Vrije Universiteit Brussel en (mede)psychologenpraktijkhouder.

Lange tijd was de kerk de plek waar mensen samenkwamen om na te denken over thema’s als ijdelheid, hebzucht, gemakzucht, lust, jaloezie, wraak en vraatzucht. Iedereen worstelt wel eens met deze door de katholieke kerk benoemde zonden. Nu de kerkgang minder vanzelfsprekend is, komen TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar met een eigentijdse variant: Zin op Zondag. Daarmee houden ze de traditie van zingeving, verdieping en verbondenheid in ere, maar maakt de dominee op de kansel plaats voor een nieuwe generatie opiniemakers: columnisten, filosofen, cabaretiers, schrijvers, journalisten, politici en wetenschappers.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl