Alkmaar, 06 maart 2015. Donderdag ontstond veel ophef op de Facebookpagina 'Je bent Alkmaarder als...', toen er een filmpje op verscheen waarin een man door twee stadswachten op de grond in bedwang gehouden wordt terwijl hij luid roept om de politie en over zijn tassen met spullen, die op dat moment in een vuilniswagen gegooid worden. Onder andere zijn enige paar extra schoenen gaan de wagen in. Een fiets zou er al in zitten. De stadswachten laten hem los, maar houden hem wel bij de vuilnisman weg. De filmers vinden het zielig en schelden de stadswachten en de vuilnisman uit. Nogal wat reacties hebben dezelfde toon. Ook de gemeente en politie worden onder vuur genomen. Het filmpje is onderhand duizenden keren gedeeld en ook andere media besteedden er aandacht aan.

Een neutrale groep stelt dat niet te beoordelen valt over wie er fout zat, al zijn de meningen in deze groep over het weggooien van zijn bezittingen wel verdeeld. Daarnaast is steeds meer te lezen dat Thomas helemaal niet zo'n lieverdje is: hij maakt juist troep op verschillende plaatsen, steelt fietsen, schreeuwt naar mensen en valt soms kinderen tot huilen toe lastig. Iemand zei eens door hem met een zakmes bedreigd te zijn. Mensen reageren soms fel naar elkaar en er wordt zelfs gesteld dat de mensen die veel reageren op 'Je bent Alkmaarder als...' vaak domme mensen zijn. Het zou overigens om een al wat ouder filmpje gaan. Hoe het werkelijk zit...?

Burgemeester Bruinooge zal vanmiddag reageren op het filmpje en de ophef.

Pin It
Bekeken: 3245x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/