Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 63 niet laden

Alkmaar, 06 maart 2015. De gemeente Alkmaar heeft naar aanleiding van videobeelden die via social media zijn verspreid over handhavers die ondersteunen bij het opruimen van vuilnis van een man een feitenonderzoek ingesteld. Op basis hiervan concludeert de gemeente dat de handhavers volgens afspraak en juist hebben gehandeld. 

Burgemeester Piet Bruinooge: “Wij betreuren alle commotie die is ontstaan door in deze context geplaatste videobeelden. Ik wil wijzen op zorgvuldigheid en de juiste achtergronden van deze handhaving. De persoon in kwestie is bij ons en verschillende instanties, zoals politie en GGZ, al sinds 2000 bekend en krijgt professionele hulp. Vanuit openbare orde en volksgezondheid hebben de handhavers deze week volgens gemaakte afspraken ondersteund bij het opruimen van door deze man verzameld vuilnis. Reeds lang zijn verschillende instanties al intensief met deze man bezig. Uiteraard hebben we nu weer professionele hulp ingezet voor deze persoon. Uiteraard laten we deze persoon niet los."

In de verklaring van de gemeente staat ook het volgende:

De man verzamelt al jaren vuilnis uit containers bij De Mare en spreekt mensen aan. De laatste tijd is het verzamelen obsessiever en is hij fysiek en verbaal steeds agressiever. Hij heeft mensen meerdere malen met een mes bedreigd. De man heeft meerdere gebiedsverboden, waaronder in De Mare en een supermarkt. Een aantal keren is hij wegens overtreding hiervan bekeurd.

Deze week kwam een melding bij Stadstoezicht dat de man zeker 700 kilogram vuil had verzameld, waaronder verrot eten, fietswrakken, kapotte stoelen. Er zijn ook ratten gesignaleerd bij de spullen die donderdag zijn weggegooid. Vervolgens is Stadswerk ingeschakeld. De verspreide videobeelden tonen een deel van het opruimen van al het genoemde afval bij het Europaplein. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl