Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 63 niet laden

Alkmaar, 07 maart 2015. De programmering voor de zesde editie van Jazztival in Alkmaar is rond. Het dit jaar eendaagse jazzfestival biedt voor ieder wat wils met een compact, afwisselend en deels gratis programma vol jazz, latin, soul en zang. Onder meer Deborah J. Carter, EvenSanne, Thelonious4 en The Tibbs komen zaterdag 28 maart naar het festival op de nieuwe locatie in TAQA Theater De Vest.

Tijdens het Jazztival wordt de zomertijd op muzikale wijze ingeluid. Het thema van dit jaar, ‘Rhythm Changes’, refereert aan een standaard jazzsong formaat. Het slaat tevens op de veranderingen qua locatie en duur van het festival, maar ook op het diverse programma. Het ritme verandert voortdurend. En nog voordat de klok een uur vooruitgaat, kan men tijdens het Jazztival vast in het juiste ritme komen.

Het festival is dit jaar in de middag en aanloop naar de avond gratis toegankelijk. De van oorsprong Alkmaarse zangeres Anne Chris trapt om 16:00 uur het festival af. In de middag en loop van de avond spelen: de Schoorlse Big Band met zangeres Jeanette Prins, Project JazzX, jong jazztalent Startas Orkester en vocaal-gitaar jazzduo EvenSanne. Onderwijl brengt Trio LosBandos de foyer in zomerse sferen en laat Juicy Organism haar Hammond-geluid klinken in Grand Café De Studio. 

Op de zaterdagavond zijn er concerten van gitaar-/basduo Camusto, de zevenkoppige a capella vocalgroep New Amsterdam Voices, het fenomenale Jonn Reyna Quartet, jazzsensatie Deborah J. Carter, Monk-verbouwers Thelonious4 en de bigband Burn Brigade. Ook is er een muzikaal eerbetoon aan jazzicoon Chet Baker: Chet’s Choice. Gedurende de avond spelen er in de foyer diverse pianisten en zijn er optredens van saxofoonkwartet Double Espresso en The Busquito's. Rock ‘n soulband The Tibbs en de feestelijke latinband Latin Adventure sluiten de avond op feestelijk wijze af.

Via de Jazztival-website is er meer informatie plus beeld en geluid te vinden over de optredende bands en artiesten. Voorverkoop optreden € 7,50 (i.p.v. € 9) en dagkaart € 20 (i.p.v.  € 25). Meer op de Jazztival website. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl