Alkmaar Centraal
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 63 niet laden

Alkmaar/Egmond-Binnen, 07 maart 2015. Een krokodil, pandabeer, flamingo, olifant en een papegaai. Vijf meiden van het Vakcollege Techniek schilderden voor de Dekamarkt in Egmond-Binnen prachtige afbeeldingen. Laat de Artis-actie van de supermarkt maar beginnen

Het Vakcollege Techniek is - net als het Vakcollege Mens & Dienstverlenen - een opleiding waarbij de leerling vanaf de eerste schooldag al 13 uur praktijklessen volgt. Het is een brede opleiding waarbij pas relatief laat keuzes hoeven worden gemaakt. Leren in de praktijk is belangrijk, dus krijgen de leerlingen bij voorkeur opdrachten die direct verband hebben met de omringende wereld.

De jaarlijkse Artis-actie van de Dekamarkt in Egmond-Binnen werd tot vorig jaar in de winkel onder de aandacht gebracht door middel van grote pluche dieren. Maar dat mag niet meer, dus zat de bedrijfsleider van de supermarkt met zijn handen in het haar. Vijf 14-jarige leerlingen uit het derde jaar van het Vakcollege Techniek op PCC Oosterhout hielpen de winkel uit de brand. Zij beschilderden vijf grote panelen met dierentuindieren.

Het was even een klusje, maar de meiden - die later allemaal wel ‘iets’ met design of reclame willen gaan doen - draaiden er hun hand niet voor om. Met deze praktijkopdracht konden Merel van Dienst, Eline Konijn, Suze de Ruyter, Anne Mul en Stefanie Dekker mooi laten zien wat hun kwaliteiten op het gebied van schoonschilderwerk zijn.

De actie ‘Sparen voor een gratis dagje Artis’ is al begonnen. Dus wie de schilderijen wil zien, moet even naar Egmond-Binnen.

Foto v.l.n.r.: Anne Mul (14 jaar, Graft), Eline Konijn (14 jaar, Stompetoren), Suze de Ruyter (14 jaar, Sint Pancras), Merel van Dienst (14 jaar, De Rijp) en Stefanie Dekker (14 jaar, Schermerhorn)

20150307-pcc-deka

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl