Alkmaar, 09 maart 2015. Tegenstander Het Y boekte de laatste weken goede resultaten, ook tegen DAW's directe concurrent De Zaan. De Alkmaarse waterpolodames konden hun borst nat maken om langs een voormalig keepster van het nationale team te schieten. Uiteindelijk wist DAW in eigen bad een 4 - 3 winst binnen te slepen, waardoor promotie naar bondsniveau een stap dichterbij komt.

Er moest door DAW duidelijk scherp geschoten worden om te scoren. Dat de tegenstander de score opende was verrassend gezien scherpte van de DAW verdediging de afgelopen weken, maar men lieten zich niet verder verrassen. Nieuw aanvallen resulteerden in een strafworp die door Romee Heister onhoudbaar werd ingeschoten voor de 1 - 1. Het tweede kwart was het meteen in de eerste aanval, na goed combineren, Saskia Kansen die met een bekeken bal de keepster wist te passeren. Slechts één minuut later wist ze nogmaals, na goed uitspelen van een overtalsituatie, te scoren. Aan het eind van het 2e kwart wist Het Y aansluiting te vinden door het 3 - 2 te maken.

In het 3e kwart wist Diane van Schaik DAW weer twee punten los te weken met een fraai lobje. Het 4e kwart konden de dames van Het Y eenmaal het net vinden via een overtalsituatie en stond het 4 - 3. Vanaf dat moment, met nog 2 minuten te spelen, werd er onder andere door zeer goed verdedigend werk nog twee keer een gelijkspel voorkomen.

De 1e Klasse A wordt overheerst door De Amer uit Amersfoort, maar deze ploeg kan niet promoveren. DAW is met nog vijf wedstrijden te gaan 4 punten los van de nummer 3 De Zaan 2 en heeft nu dus de beste kaarten. Volgende week moet Alkmaar tegen hekkensluiter Woerden. Aangezien De Zaan 2 de laatste wedstrijd veel doelpunten scoorde, zou DAW er goed aan te doen meer dan alleen te winnen.

Bekeken: 2124x