Alkmaar, 10 maart 2015. Het in september 2014 opgestelde plan voor een hellingbaan aan de noordkant van winkelcentrum De Mare wordt een jaar uitgesteld. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de hellingbaan in de zomer van 2015 al klaar zou zijn. Sinds de verbouwing van winkelcentrum De Mare in 2009 is er aan de noordkant geen geschikte ingang meer voor mindervaliden en ouderen. Er is wel een lift, maar die is vaak het onderwerp van storingen. Hierdoor moeten ouderen een stuk omlopen om het winkelcentrum binnen te kunnen komen.

In september 2014 hebben wethouders Nagengast en Van de Ven al een gesprek gehad met de Vereniging van Eigenaren over de kwestie. De VvE toonde zich destijds weinig bereid om geld te steken in de lift omdat ze al veel aan de verbouwing van het winkelcentrum hadden besteed. Er werd toen een plan opgesteld om het fietspad op te hogen en een hellingbaan nabij de lift aan te leggen. De VvE had hier ook inspraak in, aangezien de hellingbaan deels op terrein ligt wat eigendom is van de VvE.

Nagengast laat het NHD nu weten dat er nog gewacht moet worden op de goedkeuring van de VvE om de hellingbaan daadwerkelijk te gaan aanleggen.

Bekeken: 2433x