Alkmaar, 10 maart 2015. Sinds 2010 gaat het programma Herbestemming NH in opdracht van provincie Noord-Holland met succes leegstand en verval van gebouwd erfgoed in Noord-Holland tegen. De afgelopen weken konden eigenaren en initiatiefnemers herbestemmingsideeën voor leegstaande markante panden indienen: agrarisch erfgoed in de Kop van Noord-Holland, industrieel erfgoed in de Zaanstreek of religieus of maatschappelijk erfgoed in de metropoolregio Amsterdam. De volgende drie gebouwen werden voor Herbestemming NH 2015 geselecteerd: Hoeve Overslot in Egmond aan den Hoef, Gebouw 320 op het Hembrugterrein in Zaandam en de Hoeksteen, een door Gerrit Rietveld ontworpen kerk in Uithoorn. Op woensdag 22 april geeft gedeputeerde Cultuur, Bestuur en Zorg Elvira Sweet het startsein in het HollandRoute Huis op het Hembrugterrein in Zaandam.

De selectiecommissie bekeek met interesse acht inzendingen middels criteria als cultuurhistorische waarde en betekenis van het gebouw voor de omgeving. Ook de gekoppelde regio’s waren richtingbepalend. De drie keuzes zijn tevens van uitzonderlijke kwaliteit. Hoeve Overslot kan een sleutelrol vervullen in de noodzakelijke ontwikkeling van het gebied rond de slotruïne in Egmond aan den Hoef. Gebouw 320, een machinehal uit 1936, is een rijksmonument op het Hembrugterrein in Zaandam. De Hoeksteen in Uithoorn is een belangrijke vertegenwoordiger van jonge, naoorlogse architectuur.

Van april t/m september organiseert Herbestemming NH voor de drie winnende ideeën inspirerende sessies, waarbij omwonenden en experts kansrijke ideeën voor herbestemming genereren. Vrijdag 11 september sluit het programma Herbestemming NH 2015 af met de Dag van de Herbestemming; een inspirerende bijeenkomst over de kansen van herbestemming in Noord-Holland. Meer nieuws is te vinden op de website van Herbestemming NH.

20150310 hoeve overslot

Pin It
Bekeken: 2161x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/