Alkmaar Centraal
Alkmaar, 19 maart 2015. In een spannende vijfsetter vocht Alvoco zich naar de overwinning in de Oosterhout. De eerste twee sets van de beoogde kampioen van de 1e Klasse West zagen er niet uit tegen VCJ 1 uit Julianadorp, maar daarna ging het los en konden de mannen van trainer/coach Peter Bienemann de ballen op de grond bij de tegenstander krijgen. Met wat tactische wissels kwam Alvoco sterk terug tot 2-2. In de spannende laatste set bleef het hoofd koel en maakte de thuisploeg de klus af.
De basisopstelling in de wedstrijd tegen VCJ uit Julianadorp was als volgt: Philippos Kloukas, Martijn Brakenhoff, Jos Wouda, Bas Tuijnman, Maarten de Ruyter en Tim Bosch. Paul Witte en Thijs Linschoten zaten op de bank klaar. Het eerste gedeelte ging goed, maar na 8-8 laat Alvoco het afweten in de passes en ook de aanvallen. JVC profiteerde en pakte de eerste set in 17-25. De tweede set is een kopie van het eerste, ondanks tactische wissels, al blijft de thuisploeg beter bij: 21 - 25.
In de derde set is Witte de hoofdspelverdeler. De stugge verdediging van VCJ bleef lastig te breken, maar de harde sprongservice van Linschoten maakt veel goed (11-4). Halverwege mocht Kloukas weer aan het roer. Alvoco wist nu wel door te drukken: 25-21. Het team kreeg de geest en kon doordrukken in de vierde set. Met een fraaie 3-meter aanval weet Linschoten het winnende punt van de set binnen te slaan voor 25-16. Een vijfde beslissende set is geboren. Alvoco keek eerst tegen een achterstand aan en dat kan dodelijk zijn in deze set tot 15 punten, maar net op tijd wist Alvoco de rug weer te rechten, de ballen weer wel goed raken en te winnen in 15-12.
De koppositie blijft met deze 3-2 in handen van Alvoco 1, met nog maar vier wedstrijden te spelen. Reflection 1 uit Opmeer volgt op 5 punten met nog drie wedstrijden te gaan. Heren 2 moet het helaas stellen met een laatste plaats in deze klasse.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl