Alkmaar Centraal
Langedijk, 20 maart 2015. De Provincie Noord-Holland trekt zich terug uit het bestuur van het Geestmerambacht en wil hun bijdrage aan het onderhoud binnen vijf jaar hebben afgebouwd. Dit meldt het NHD. Volgens de Provincie is het Geestmerambacht ontwikkeld genoeg om zonder hulp van de Provincie verder te kunnen. Volgens wethouder Leo Dickhoff, voorzitter van het recreatieschap Geestmerambacht , is dat niet waar: een deel moet juist nog ontwikkeld worden. Deze ontwikkeling zal nu uitgesteld moeten worden doordat onzeker is of het gaat lukken zonder de provinciebijdrage.
Volgens Dickhoff heeft Provincie bovendien geen goede argumenten voor de terugtrekking, en ook is de reden hem niet duidelijk. Hij gelooft dat het simpelweg te maken heeft met bezuinigingen , hoewel de Provincie dat ontkent. Daarbij komt nog een periode van vijf jaar voor het afbouwen van de provinciebijdrage erg snel is; normaal wordt hier twintig jaar voor uitgetrokken.
Volgens Dickhoff moet nu eerst bekeken worden wat het beheer van het Geestmerambacht precies inhoudt en wat er aan onderhoud niet meer uitgevoerd zou kunnen worden zonder de bijdrage van de Provincie. Het beheer kost 950.000 per jaar, waarvan de Provincie nu de helft betaalt. Ook moeten de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk gaan bekijken hoe ervoor gezorgd kan worden dat de kwaliteit van het recreatieschap Geestmerambacht met minder geld hetzelfde kan blijven.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl