Alkmaar Centraal

Alkmaar, 20 maart 2015. Bij Hogeschool iPabo in Alkmaar namen tientallen basisschoolteams het donderdag tegen elkaar op in het Techniek Toernooi Noord-Holland 2015. Naast prijzen, waren er ook tickets verdienen naar de landelijke finale van het Techniek Toernooi begin juni in Arnhem. Uiteindelijk riep een jury van professoren, gekleed in toga met baret, zestien teams uit tot winnaars. Vanuit de regio namen schoolteams uit Alkmaar, Broek op Langedijk en Heerhugowaard deel. De prijzen werden verdeeld over vier uitdagingen die in het teken stonden van ‘weg- en waterbouw’ en het Internationaal Jaar van het Licht. De Wegwijzer uit Schagen was het best met liefst vier prijzen; een eerste, een tweede, een derde en een creativiteitsprijs. De Phoenix uit Broek op Langedijk won een eerste, tweede en derde prijs. Vanuit de regio won De Zeppelin uit Heerhugowaard een tweede en creativiteitsprijs.

Bij de schoolprijzen ging het om cheques waarvoor techniekartikelen kunnen worden aangeschaft. Bovendien plaatsten alle winnaars zich direct voor de landelijke finale van het Techniek Toernooi op 4 juni in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Onder het motto ‘alles draait om jouw techniek’ willen alle betrokkenen onderwijs in wetenschap & techniek laagdrempelig en aantrekkelijk maken voor kinderen in de basisschoolleeftijd en hun begeleiders.

Rond de Hogeschool iPabo waren veel extra activiteiten. Organisaties als TAQA, YouTech en het Hoogheemraadschap waren aanwezig met educatieve technisch-wetenschappelijke exhibits. De Natuurkundekermis van de UvA trad op, er waren Proefjes Die BOEM Doen, en de iPabo-studenten stonden klaar met doe-activiteiten ontwikkeld voor het Natuuronderwijs. Veel iPabo-studenten zijn als studentassistenten bij de organisatie en de jurering betrokken om praktijkervaring op te doen.

Voor meer informatie, ga naar de website van het Techniek Toernooi.

Foto: Sjaak Bos

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl