Alkmaar Centraal
Alkmaar, 20 maart 2015. Vanaf 5 april betaalt een automobilist op zondag maximaal € 2 om te parkeren in de Schelphoekgarage. De coalitie van OPA, VVD, CDA en D66 wil een parkeervriendelijke stad en een betere bezetting van de Schelphoekgarage. Het college heeft daarom ingestemd met het voorstel uit het coalitieakkoord om in de periode van 1 april 2015 tot 1 februari 2016 een proef te houden in de Schelphoekgarage. Dit betekent dat de parkeerder die op zondag tussen 10 en 24 uur parkeert maximaal € 2 aan parkeergeld moet betalen.

Hiermee wordt een bescheiden bijdrage geleverd aan de economische bedrijvigheid van de binnenstad, met name het oostelijk stadsdeel. Verder is bewust gekozen voor verlaging van de parkeertarieven in Alkmaar, dit in tegenstelling tot de landelijke trend. Het college verwacht zo dat de garage beter bekend wordt en daarmee een hogere bezettingsgraad zal realiseren.

Wethouder Elly Konijn (D66): “We zijn een parkeervriendelijke stad. We hebben voldoende parkeerplaatsen en eerlijke tarieven. Parkeergarage Schelphoek vormt het sluitstuk van de ring aan parkeergarages rondom de binnenstad. Om deze parkeergarage extra te promoten, hebben we dit speciaal tarief.” Wethouder Victor Kloos (OPA): “Aantrekkelijke parkeertarieven dragen bij aan het verlevendigen van de stad. Alkmaar is een gastvrije stad. Dat straalt de binnenstad uit en dat dienen we ook met parkeertarieven uitstralen.”

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl