Alkmaar, 20 maart 2015. Op de Dag van de Leerplicht bezocht wethouder van Onderwijs Elly Konijn samen met een aantal leerplichtambtenaren verschillende scholen in Alkmaar om te laten zien wat leerplichtambtenaren werkelijk doen en wat voor mensen het zijn. Op de St. Jozefschool in De Rijp las leerplichtambtenaar Hester Piepenbrink het kinderboek 'Hoera naar School' voor aan de kinderen van groep 1 en 2. Ze wilde op deze manier laten zien dat leerplichtambtenaren er ook zijn om ouders, kinderen en docenten te helpen.
De wethouder en de ambtenaren spraken op o.s.g. Willem Blaeu en het Clusius College in Alkmaar met MBO-scholieren . Wethouder Elly Konijn vindt het bijzonder hoe mensen in het onderwijs met elkaar samenwerken. Ze vindt het woord 'leerplicht' een wat te negatieve lading hebben en zou er graag een alternatief voor in het leven roepen. Ze riep de leerlingen dan ook op om een alternatief woord te verzinnen. Verder liet ze weten dat het mooi zou zijn als er in de toekomst geen leerplichtambtenaren meer nodig zouden zijn; dat zou namelijk betekenen dat het goed gaat in het onderwijs en dat scholieren altijd naar school gaan.
Pin It
Bekeken: 2174x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/