Alkmaar Centraal
Graft-De Rijp, 20 maart 2015. Donderdag 2 april start de verkoop van de eerste fase van het nieuwbouwproject De Pauw in Graft-De Rijp. De Pauw wordt in fases ontwikkeld. De eerste fase omvat 31 woningen gelegen aan een straat die in de lengterichting uitkijkt op de dijk en de ringvaart. Het ontwerp bestaat een mix van woningen: 13 rijwoningen, 6 twee-aaneengeschakelde woningen, 6 vrijstaande woningen en 6 appartementen.

Alle gezinswoningen liggen aan het water. De rijwoningen hebben een eigen 'overtuintje' aan het water met daartussenin een gemeenschappelijk pad. Naar keuze kan de achtertuin worden voorzien van een steiger, een boothuis of een prieel. De bruggen van De Pauw hebben een minimale doorvaarhoogte van 1.10 m, dus met een kleine boot vaar je zo naar de Zuiddijkssloot en de Eilandspolder. Aan de kop van de straat staat een kleinschalig appartementengebouw met zes appartementen: twee in elke woonlaag. Het ontwerp is gebaseerd op een pakhuis.

De architectuur is stijlvol en doet recht aan het rijke verleden van het dorp. De gevels zijn opgetrokken uit traditionele materialen en sommige ontwerpen hebben een punt-, tuit- of halsgevel met klassieke kleuren. Het appartementengebouw doet denken aan de pakhuizen waarin vroeger handelswaren uit de scheepvaart waren opgeslagen. Daarmee past de architectuur goed in de historische omgeving, maar tegelijkertijd sluit de wijk aan op eigentijdse eisen. De straten bijvoorbeeld zijn er lekker breed, met aparte voetpaden en een ruime hoeveelheid aan parkeerruimte.

Geïnteresseerden zijn tussen 19.30 en 21.00 uur van harte welkom in het voormalige Raadhuis van De Rijp. Vanaf dat moment ligt de gedetailleerde verkoopdocumentatie, bestaande uit de verkoopbrochure, de lijst met VON-prijzen en het inschrijfformulier klaar. Bij de verwachte spoedige verkoop worden de woningen medio volgend jaar al opgeleverd. Ze worden verkocht middels inschrijving/loting, inschrijven kan tot maandag 13 april 17.00 uur. Daarna vindt verkoop op basis van beschikbaarheid plaats. Meer informatie op Wonenindepauw.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl